Vi liker alle å ha noe å se frem til, og en av våre største gleder er å bli invitert til god mat og drikke i selskap med hyggelige mennesker. Å finne en konvolutt i postkassen med invitasjon til middag eller fest setter mange gode tanker i sving.

Jo tidligere vertskapet sender ut innbydelsen, desto større er sjansen for at alle kan komme. Send ut innbydelsene en måned før selskapet, gjerne enda tidligere dersom det er en helt spesiell anledning som skal feires. Dersom temaet for festen, for eksempel barnedåp, ikke allerede er gitt, er det alltid koselig med en idé som kan løpe som en rød tråd gjennom forberedelsene. Lag invitasjoner, bordkort, menyer og bordpynt som passer til temaet; det vil få gjestene til å føle seg ekstra velkomne.

Hvis du legger litt sjel i bordkortene, vil disse ofte kunne bidra til å bryte isen ved innledningen til et måltid. Folk får med en gang noe å snakke om, og det gjør at du kan skjenke vin eller få unna de siste forberedelsene på kjøkkenet, uten at gjestene oppdager at du er litt «vertinnestresset».

Tove Gjersrud har laget mange av invitasjonene, bordkortene og menykortene i boken. Se www.gjersrud.no , eller kontakt henne på tove@gjersrud.no for mer informasjon.