Annette og Bent Stiansen

Bent Stiansen (f. 1963 i Arendal) begynte som kokkelærling på Hotel Continental i 1980. Der var han også kokk før han reiste til Alain Chapel (tre stjerner i Guide Michelin) utenfor Lyon for å lære finere fransk kokekunst av den berømte stjernekokken.

23 år gammel ble Bent kjøkkensjef på Hotel Continentals prestisjerestaurant Annen Etage. Senere på 1980-tallet var han kjøkkensjef på Refsnes Gods utenfor Moss, før han flyttet tilbake til Oslo og kjøkkensjefstillingen i De Fem Stuer på Holmenkollen Park Hotel Rica. Fra 1985 til 1992 var han medlem av det norske kokkelandslaget, og i 1990 vant han det første norgesmesterskapet for kokker. Tre år senere vant Bent, som første skandinav, verdensmesterskapet for kokker, Bocuse d’Or, i Lyon.

Annette Stiansen (1963–2010) kom til Norge som 16-åring for å arbeide som kjøkkenassistent på Hotel Nobel i Molde. Senere ble det servitørskole i Årdal før ferden gikk til Oslo og servitørlære på Hotel Continental. Det var her – i en trapp – Annette møtte Bent, mannen hun i samme øyeblikk bestemte seg for å dele livet med. De giftet seg i 1985, og året etter kom deres datter Natascha til verden. Annette og Bent arbeidet i alle år på de samme stedene, hun som servitør og hovmester, han som kjøkkensjef.

Statholdergaarden og Statholderens Krostue

Restaurantene ligger i Rådhusgaten 11, 0151 Oslo.
Telefon: 22 41 88 00 Telefaks: 22 41 22 24
E-post: post@statholdergaarden.no

Se også Alene hjemme. Kokebok for små husholdninger